Taikinasta syntyy noin kaksi pellillistä (jotka leikataan saksilla lämpimänä jos valuvat yhteen)
AINEKSET:
- 3 dl sokeri
- 6 dl vehnäjauho
- 3-4 dl voikukan terälehdet
- 1,5 dl oliiviöljy
- 5 rkl tumma siirappi tai juokseva hunaja
- 2 tl leivinjauhe
- 1 tl vaniljasokeri
- hippunen suolaa
OHJE:
- Nypi keräämäsi kukkakimpun voikukista 3 -4 dl terälehtiä (mittakupiin löysästi paineltuina).
- Laita uuni esilämpenemään 190 asteeseen.
- Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi öljyiseksi keksitaikinan oloiseksi massaksi.
- Muotoile käsin noin valmislihapullan kokoisia palleroita ja asettele pallerot pellille, ja lykkää pelti uuniin. Pidä uunissa noin 10-15 min. Valuvat ulos niin kuin tekisi kauralstuja. Jos pallerot on lähekkäin ne mahdollisesti valuvat yhteen mutta voi hyvin leikata saksilla kun tulevat uunista.
- Ovat melko tahmeita, eli tarttuvat herkästi toisiinsa kiinni, säilytyksessä hyvä olla voipaperia välissä (voi leikata sen samalla kun leikkaa keksit toisistaan)