Sitkeät nekkumaiset Voikukkakeksit

Taikinasta syntyy noin kaksi pellillistä (jotka leikataan saksilla lämpimänä jos valuvat yhteen)

AINEKSET:

  • 3 dl sokeri
  • 6 dl vehnäjauho
  • 3-4 dl voikukan terälehdet
  • 1,5 dl oliiviöljy
  • 5 rkl tumma siirappi tai juokseva hunaja
  • 2 tl leivinjauhe
  • 1 tl vaniljasokeri
  • hippunen suolaa

OHJE:

  1. Nypi keräämäsi kukkakimpun voikukista 3 -4 dl terälehtiä (mittakupiin löysästi paineltuina).
  2. Laita uuni esilämpenemään 190 asteeseen.
  3. Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi öljyiseksi keksitaikinan oloiseksi massaksi.
  4. Muotoile käsin noin valmislihapullan kokoisia palleroita ja asettele pallerot pellille, ja lykkää pelti uuniin. Pidä uunissa noin 10-15 min. Valuvat ulos niin kuin tekisi kauralstuja. Jos pallerot on lähekkäin ne mahdollisesti valuvat yhteen mutta voi hyvin leikata saksilla kun tulevat uunista.
  5. Ovat melko tahmeita, eli tarttuvat herkästi toisiinsa kiinni, säilytyksessä hyvä olla voipaperia välissä (voi leikata sen samalla kun leikkaa keksit toisistaan)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *