Pesto

Villiyrttipestoa voi tehdä monesta eri villinä kasvavasta yrtistä kuten poimulehti, maitohorsma, käenkaali, voikukka ym. mutta paras siitä kyllä tulee nokkosista. Ja nokkoset sekoitettuna vuohenputken kanssa on kyllä ihan yhtä hyvää.

Tällä kertaa tein isomman satsin 3 l vihreää, nokkosta ja vuohenputkea 50/50. Kestää jääkaapissa n. 1-2 vk ja on niin hyvää kaikkeen mahdolliseen. Kirjoitan ohjeen missä on 2 l vihreää.

  • 2 l vihreää (nokkosta, vuohenputkea, voikukkaa, poimulehteä, maitohorsman lehtiä, peltokanankaalia, käenkaalia, pieniä koivunlehtiä, siankärsämöä….)
  • 2 dl auringonkukan siemeniä tai cashewpähkinää
  • 2 dl parmesanijuustoa tai vastaavaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • n. 6 dl ruokaöljyä
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Keitä nopeasti nokkoset ja vuohenputket niin pitävät paremmin vihreän värinsä. Rutista vedet pois ja laitta kaikki tarvikkeet tehosekoittimeen ja sekoita. Pidän itse sileämmästä pestosta ja minä mixaan aina pähkinät ensin ja raastan valkosipulin mutta muuten vaan sekoitetaan kaikki sopivaksi massaksi. Jos tuntuu liian kuivalta niin lisää öljyä.

Nauti leivän päällä, pastan kanssa, pizzan päällä, salaatissa, dippinä ja mihin vaan keksii.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *