Goda och enkla muffins. Ca 20 st.
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 1½ dl glutenfri mjölmix
- 1 dl potatismjöl
- 3 tsk bakpulver
- Rivet skal av 1 citron
- ¼ dl färskpressad citronjuice
- ¾ dl hett vatten
- 3 dl kronblad av maskros
Sätt ugnen på 200 °C.
Vispa samman ägg och socker till ett vitt skum. Blanda samman den glutenfria mjölmixen med potatismjöl och bakpulver i en bunke och rör ner i äggblandningen. Vänd ner maskrosblommorna samt skalet och saften från citronen och avsluta sedan med att röra ner det heta vattnet.
Fyll upp muffinsformarna till två tredjedelar. Ställ in muffinsplåten i mitten av ugnen och grädda i ca 15 minuter.
Man kan garnera med lite sockerglasyr så hålls maskroskronbladen lättare kvar om man vill dekorera dem.