Knäcklika sega maskroskex

Räcker till två plåtar (klipps med sax när de kommer ut ur ugnen då de sannolikt rinner fast i varandra)

INGREDIENSER:

  • 3 dl socker
  • 6 dl vetemjöl
  • 3-4 dl maskrosens kronblad
  • 1,5 dl matolja
  • 5 rkl mörk sirap eller flytande honung
  • 2 tl bakpulver
  • 1 tl vaniljsocker
  • en nypa salt

INSTRUKTIONER:

  1. Ta löst kronbladen från maskrosblomman, ca 3-4 del löst inklämt i måttet.
  2. Sätt ugnen på190 grader.
  3. Blanda alla ingredienser i en skål till en homogen, oljig kexliknande massa.
  4. Forma bullar av storlek 3 cm för hand och sätt dem på plåten och i ugnen. Gräddas ca 10-15 min. De flyter ut som när man gör havreflarn. Om bollarna är nära varandra flyter de ihop men kan bra klippas med sax genast när de kommer från ugnen.
  5. de är rätt klibbiga, dvs fastnar lätt i varandra. Vid förvaring är det bra att ha smörpapper emellan, vilket man får samtidigt då man klipper till kexarna på plåten.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *