Kirskålchips

  • ca 5 l fräscha kirskålsblad
  • matolja
  • salt

Räcker till tre ungsplåtar och gärna i varmluftsugn.

Rensa och tvätta kirskålsbladen. Torka dem smått och lägg i en stor skål där man häller på lite olja och salt. Bladen har en saltig smak av sig själv så det behövs inte så mycket salt, ca 2 tsk till allt. Rör om så att oljan och saltet kommer på alla blad. Sprid ut bladen på tre plåtar och sätt dem glest i ugnen. 150 grader på varmluftscirkulation i ca. 15 min. Rör om lite ifall det blivit tjockt med blad nånstans. Bladen skall vara torra och krispiga när de är klara, bränn dem inte.

Njut! Går att äta som vanliga chips men passar även mycket bra som pålägg på bröd, i sallad, som strö på soppor eller bara som tillägg till maten.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *