Räcker till två plåtar (klipps med sax när de kommer ut ur ugnen då de sannolikt rinner fast i varandra)
INGREDIENSER:
- 3 dl socker
- 6 dl vetemjöl
- 3-4 dl maskrosens kronblad
- 1,5 dl matolja
- 5 rkl mörk sirap eller flytande honung
- 2 tl bakpulver
- 1 tl vaniljsocker
- en nypa salt
INSTRUKTIONER:
- Ta löst kronbladen från maskrosblomman, ca 3-4 del löst inklämt i måttet.
- Sätt ugnen på190 grader.
- Blanda alla ingredienser i en skål till en homogen, oljig kexliknande massa.
- Forma bullar av storlek 3 cm för hand och sätt dem på plåten och i ugnen. Gräddas ca 10-15 min. De flyter ut som när man gör havreflarn. Om bollarna är nära varandra flyter de ihop men kan bra klippas med sax genast när de kommer från ugnen.
- de är rätt klibbiga, dvs fastnar lätt i varandra. Vid förvaring är det bra att ha smörpapper emellan, vilket man får samtidigt då man klipper till kexarna på plåten.