Maskrossaft

En mycket god och enkel saft som blir klart under natten.

4 citroner

ca. 2 l maskrosblommor

2 l vatten

3 dl socker

Plocka maskrosblommorna utan skaft. Gröna delen kan bra fara med. Rör om lite så de mesta småkrypen försvinner.

Tvätta och skiva citronerna. Sätt i burk eller skål och pressa skivorna så saften kommer ut både fruktkött och skal.

Lägg i maskrosblommorna och häll i sockret och kallt vatten. Rör om tills sockret löst sig. Täck med lock eller handduk och låt stå en par timmar i värmen före det sätts in i kylskåpet över natten, max ett dygn. Rör om några gånger.

Sila och kläm ut all saft. Smaka av om det behövs mera socker eller citron. Sätt på flaska och ställ kallt. Smakar bäst som kall. Håller sig bra i kylskåp en par dagar. Kan även frysas in.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *